ΓΟΥΟΛ-Υ

"An adventure beyond the ordinar-E."Πρωτότυπος τίτλος: Wall-E

4caf269b7b9aa12138000178

Έτος: 2008
Διάρκεια: 104 λεπτά
Βαθμολογία: 8.8 / 10
Χώρα: United States of America

Κόστος: 180000000

Ο ΓΟΥΟΛ-Υ, ένα αποφασιστικό ροµπότ, ζει για εκατοντάδες χρόνια πάνω στη Γη, µέσα στην απόλυτη µοναξιά, εκτελώντας πιστά το έργο για το οποίο σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους. Τακτοποιεί δηλαδή τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τον πλανήτη, όπως περιγράφεται από τα αρχικά του ονόµατός του: WALL-E = Waste Allocation Load Lifter Earth-Class – ΓΟΥΟΛ-Υ = Γενικός Οριστικός Υπεύθυνος Οχετού Λύτρωσης-Υδρόγειος.

 

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

Συνοπτικά: Μια µέρα ο ΓΟΥΟΛ-Υ, ανακαλύπτει ένα νέο νόηµα στη ζωή, όταν συναντά την Εύα (EVE = Extra-terrestrial Vegetation Evaluator), η οποία επισκέπτεται τη Γη. Η Εύα συνειδητοποιεί ότι ο ΓΟΥΟΛ-Υ έχει ανακαλύψει κατά λάθος το κλειδί για το µέλλον του πλανήτη και θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην έδρα της, το πολυτελές διαστηµόπλοιο Axiom, για να ανακοινώσει το νέο στους ανθρώπους που περιµένουν να επιστρέψουν ασφαλείς στον πλανήτη τους. Ο ΓΟΥΟΛ-Υ ακολουθεί την Εύα µέσα στο γαλαξία και έτσι ξεκινά µια απίστευτη και ταυτόχρονα κωµική περιπέτεια, 700 χρόνια µακριά από το σήµερα.

Γεµάτη χιούµορ, φαντασία αλλά και συναίσθηµα, η νέα ταινία της Disney-Pixar µεταφέρει τους κινηµατογραφόφιλους σε ένα µοναδικό ταξίδι µέσα στο γαλαξία, αποδεικνύοντας για µια ακόµη φορά την ικανότητα της Pixar να δηµιουργεί ολόκληρους κόσµους και να θέτει νέα στάνταρντ στην αφήγηση, τη δηµιουργία χαρακτήρων, τις µουσικές συνθέσεις και το animation. Πρόκειται για την ένατη ταινία που βγαίνει από τα στούντιο των Disney-Pixar, µετά την τεράστια επιτυχία «Ο Ρατατούης» που φέτος βραβεύτηκε µε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουµένων Σχεδίων.