Ο ήρωας του βυθού


Πρωτότυπος τίτλος: Shark Bait

4bc956f0017a3c57fe026ed4

Έτος: 2006
Διάρκεια: 77 λεπτά
Χώρα: United States of America
Korea

Ένα δροσερό animation για όλη την οικογένεια, που μας μεταφέρει κατευθείαν στο βυθό της θάλασσας!
Όταν χάνει τα πάντα, ένα νεαρό ψάρι, ο Πάι, πηγαίνει σε έναν εξωτικό ύφαλο να ζήσει με τη θεία του. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, την Κορντίλια, αυτή όμως πολιορκείται από έναν τρομακτικό καρχαρία, τον Τρόυ, που είναι ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Ο Πάι τώρα θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον απειλητικό καρχαρία για να γλιτώσει τα υπόλοιπα ψάρια, αλλά και να κατακτήσει την αγαπημένη του.

 

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας Σκοτ Κλέβενγκερ, ένα από τα κίνητρα γι’ αυτό το φιλμ «ήταν να γίνει ένα γουέστερν μέσα στο νερό». Έχοντας στο νου κλασικά γουέστερν του ’50, όπως το «The Tin Star» με τους Χένρι Φόντα και Άντονι Πέρκινς, «και με μια μικρή δόση μυστικισμού», ο Κλέβενγκερ έγραψε από την αρχή ένα ήδη έτοιμο σενάριο της υποθαλάσσιας ιστορίας που είχε γραφτεί από τον Άνουραγκ Μέχτα, για την εταιρεία παραγωγής Wonderworld Studios των Ας Σαχ και Μαρκ Ντιπέ.

Όπως λέει ο Κλέβενγκερ, «η βασική ιδέα ενός ιδεαλιστή πρωταγωνιστή που αναζητά τη βοήθεια ενός γηραιότερου και σοφότερου, σε μια πόλη όπου κανείς από τους δύο δεν είναι αποδεκτός» βοήθησε να σχηματιστεί ο πυρήνας της ιστορίας, που είναι η σχέση ανάμεσα στον Π και τον Νερίσα, τη θαλάσσια χελώνα.
Ο συμπαραγωγός της ταινίας Ντέιβιντ Χίλαρι τονίζει: «Ένα από τα διδάγματα της ταινίας είναι ότι μας δείχνει ότι, όσο δύσκολες κι αν είναι οι καταστάσεις και όσο αποξενωμένος και μόνος κι αν νιώθει κανείς, με αποφασιστικότητα και θέληση μπορεί να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο». Όπως υποστηρίζει και ο Κλέβενγκερ, «κάποιες φορές αρκεί μόνο ένα άτομο για να φέρει την αλλαγή», ένα μάθημα που μπορεί να πάρει κάποιος βλέποντας αυτό το animation.

Με τις φωνές των: Κωνσταντίνου Ντουνή, Άρη Τρουπάκη, Γιάννη Στεφόπουλου, Νατάσας Ασίκη, Ακίνδυνου Γκίκα

 

Tags: ,