Πλανήτης 51 : Επισκέπτης από τη Γη

"Something strange is coming to their planet...Us!"Πρωτότυπος τίτλος: Planet 51

4c2560547b9aa144700001ac

Έτος: 2009
Διάρκεια: 91 λεπτά
Βαθμολογία: 7.6 / 10
Χώρα: Spain
United Kingdom
United States of America

Κόστος: 70000000

Ο Τσακ είναι αστροναύτης και προσγειώνεται στον πλανήτη 51, με την πεποίθηση πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που πατάει το πόδι του στον πλανήτη αυτό. Έκπληκτος όμως ανακαλύπτει πως ο πλανήτης κατοικείται από μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Τα ανθρωπάκια αυτά ζουν ευτυχισμένα και ειρηνικά με ένα τρόπο ζωής που θυμίζει την Αμερική των ΄50s. Κι έχουν μόνο ένα φόβο: πως μια μέρα θα εμφανιστούν στον πλανήτη τους εισβολείς από άλλο πλανήτη… όπως ο Τσακ!

 

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)

Ο σεναριογράφος του «Shrek» επιστρέφει με μια νέα ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Ο Σάκης Ρουβάς δανείζει τη φωνή του στον Τσακ, τον κεντρικό ήρωα, στην μεταγλωττισμένη έκδοση της ταινίας.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Χόρχε Μπλάνκο, με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των 3D κινουμένων σχεδίων, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1996 στα Pyro Studios, όπου απασχολήθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής για περισσότερα από επτά χρόνια. Το 2002 μεταπήδησε στην Ilion Animation Studios, όπου ξεκίνησε να δουλεύει για τον «Πλανήτη 51″.

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή

Η Ilion Animation Studios δημιουργήθηκε το 2002, με στόχο να γίνει μια κυρίαρχη εταιρεία στην παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων με παγκόσμια απήχηση. Ένα τέτοιο φιλόδοξο project επέφερε μεγάλες προκλήσεις από διάφορες πλευρές. «Χρειαζόμασταν ένα σπουδαίο πλάνο, την κατάλληλη τεχνολογία και ταλαντούχους επαγγελματίες για να φέρουν το σχέδιο εις πέρας. Από την αρχή ψάχναμε για μια φρέσκια ιστορία, που θα είχε μεγάλες διαφορές από τις υπόλοιπες ταινίες», τονίζει ο παραγωγός Ιγκνάθιο Πέρεζ Ντόλσετ. «Τότε ήταν που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με οδηγό τις ελπίδες, τα όνειρα και τη φαντασία μας. Όπως πολλοί άλλοι πριν από μας, ψάξαμε αρκετά όλα τα κοινά θέματα, καθώς και κάποια ασυνήθιστα. Ψάξαμε παγκόσμια θέματα με λιγότερο πρωτότυπες ιδέες, που πιστεύαμε ότι δεν είχαν ειπωθεί ποτέ σωστά, ή μεγάλες ιστορίες με διεθνή απήχηση που νιώσαμε ότι έπρεπε ίσως να ειπωθούν ξανά. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είχαν όλα γίνει ξανά, ανακαλύψαμε τον «Πλανήτη 51″… ή μήπως ο «Πλανήτης 51″ ανακάλυψε εμάς, με τη λογική ότι οι μεγάλες ιδέες περιμένουν τους δημιουργούς τους; Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ξέραμε ότι αυτή ήταν η ιστορία μας.»
Ο Πλανήτης 51 είναι κάτι παραπάνω από έναν πλανήτη που κατοικείται από πράσινα όντα με κεραίες. Τρώνε χοτ-ντογκ; Παίζουν μπόουλινγκ; Τι είδους μουσική ακούνε; Στο σινεμά ένας θεατής τρώει ποπ κορν που ξεχειλίζει και πίνει διαστημική σόδα… Στον δρόμο ένας σηματοδότης προειδοποιεί τα ιπτάμενα οχήματα να μην πετούν πολύ ψηλά… Η πόλη είναι τόσο έντονα γεμάτη από ζωή, που δεν χωρούν όλα σε μια ταινία!
Ποιος δεν έχει δει ένα πόστερ ταινίας με εξωγήινους; Παλιές και νέες ταινίες για τρομερούς εισβολείς από το διάστημα με πράσινο δέρμα. Τι θα συνέβαινε αν τα πόστερ αυτά προέρχονταν από έναν πλανήτη εξωγήινων και παρουσίαζαν τους ανθρώπους ως εισβολείς; Πώς θα προμόταραν τις ταινίες τους; Ο «Πλανήτης 51″ είναι γεμάτος από τέτοια αστεία τεχνάσματα, τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους.
Η ταινία παρουσιάζει έναν πλανήτη που βιώνει τη δική του δεκαετία του 1950, με μια ατμόσφαιρα ταινιών επιστημονικής φαντασίας και γενναία δόση παράνοιας. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο Τζο Στίλμαν, «η κύρια διαφορά ανάμεσα στον κόσμο τους και τον δικό μας κόσμο είναι ότι στο τέλος της δεκαετίας του ’50, εμείς κοιτούσαμε τ’ αστέρια, το άγνωστο και ξεκινούσαμε να εξερευνήσουμε το διάστημα». Οι κάτοικοι του πλανήτη 51 όμως δεν έχουν αυτή τη δίψα για γνώση. Φοβούνται το άγνωστο, με αποτέλεσμα να παραμένουν στάσιμοι στην αθώα εποχή των ’50s. Το γεγονός που ανατρέπει τα πάντα είναι η άφιξη του αστροναύτη Τσακ.

Ο Εισβολέας και οι Κάτοικοι του «Πλανήτη 51″

Ο Τσακ Μπέικερ δεν είναι ένας συνηθισμένος αστροναύτης. Εξωτερικά μοιάζει να ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται. Η εμφάνισή του, το γέλιο του και η γοητεία του τον έχουν κάνει αιώνιο Καζανόβα, ήρωα εκατομμυρίων, ενώ έχει ψηφιστεί ως ο 37ος πιο σέξι άντρας στη Γη. Έχει ταξιδέψει εκατομμύρια μίλια για να στήσει μια σημαία σε έναν πλανήτη… που ήδη κατοικείται!
Ηλικία: 30 και κάτι
Απασχόληση: αστροναύτης
Αποστολή: να πάει άφοβα εκεί που κανείς άνθρωπος δεν έχει πάει μέχρι τώρα
Του αρέσουν: οι γυναίκες της υψηλής κοινωνίας
Δεν του αρέσουν: τα διαστημικά φαγητά
Τη φωνή του στον γοητευτικό Τσακ δανείζει ο απόλυτος Έλληνας star, Σάκης Ρουβάς.
Ο Λεμ είναι το ιδανικό παιδί. Δεν χάνει ποτέ μάθημα στο σχολείο, δεν αργοπορεί ποτέ και ασφαλώς δεν τον έχουν φωνάξει ποτέ στο γραφείο του διευθυντή. Αρκετά νοστιμούλης για κάποιον που έχει πράσινο δέρμα, κάνει πάντοτε το σωστό. Ωστόσο, σιγά σιγά και με τη βοήθεια του Τσακ, ο Λεμ μαθαίνει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από το να ακολουθείς τους κανόνες, ιδιαίτερα αν πρέπει να σώσεις τον πλανήτη!
Ηλικία: 16
Απασχόληση: μαθητής Γυμνασίου την ημέρα, διευθυντής του Πλανητάριου τη νύχτα
Αποστολή: να βγει ραντεβού με την παιδική του αγαπημένη, Νίρα
Του αρέσει: να ατενίζει τ’ αστέρια
Δεν του αρέσει: οτιδήποτε έξω από τα συνηθισμένα

 

Ο Σκιφ, ο καλύτερος φίλος του Λεμ, είναι φαντασιόπληκτος και παρανοϊκός, σκεπτόμενος πάντοτε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και κρύβει την αλήθεια ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν στην πραγματικότητα. Αγωνιά να βρει κάποιον που να τον καταλαβαίνει και να τον αγαπά, και όταν τελικά γνωρίζει τον Ρόβερ, βρίσκει στο πρόσωπό του έναν αληθινό φίλο.

Ηλικία: 16
Απασχόληση: μαθητής Γυμνασίου, Θεωρητικός Συνομωσιών
Αποστολή: να βρει τη «Βάση 9″, όπου είναι σίγουρος ότι η κυβέρνηση κρύβει τους εξωγήινους
Του αρέσει: το μπόουλινγκ και ο νέος του φίλος, Ρόβερ
Δεν του αρέσουν: οι εξωγήινοι!

 

Η Νίρα είναι όμορφη με δυνατή προσωπικότητα. Δεν της αρέσει να της λένε τι να κάνει, ειδικά όταν έχει να κάνει με το ποιον θα βγαίνει. Είναι λίγο χαμένη ανάμεσα στην επιθυμία της να είναι επαναστάτρια και στα αισθήματά της για τον Λεμ, θα μάθει όμως ότι η αρετή και η γενναιότητα, όπως πάντα, είναι κρυμμένα στην καρδιά, περιμένοντας απλώς κάποιον να τα ανακαλύψει.
Ηλικία: 16
Απασχόληση: μαθήτρια Γυμνασίου, ευελπιστεί να γίνει χίπισσα
Αποστολή: να κάνει τον πλανήτη της έναν καλύτερο κόσμο
Της αρέσει: να της κάνουν εκπλήξεις
Δεν της αρέσει: να ακολουθεί τους κανόνες
Ο Στρατηγός Γκρόουλ, δυνατός, ισχυρογνώμων και εκφοβιστικός, είναι η πιο δυνατή προσωπικότητα του Πλανήτη 51. Ως διοικητής του στρατού, έχει ως αποστολή του να προστατεύσει τον πλανήτη του από την εισβολή ξένων όντων. Είναι προετοιμασμένος για μάχη μέχρις εσχάτων. Είναι όμως προετοιμασμένος να γνωρίσει τον Τσακ;

Ηλικία: 43
Απασχόληση: Στρατιωτικός διοικητής
Αποστολή: να προστατεύσει τον Πλανήτη 51 από οποιαδήποτε πιθανή εισβολή κατοίκων από άλλο πλανήτη
Του αρέσουν: η τάξη, η πειθαρχία, ο έλεγχος
Δεν του αρέσουν: τα όντα από άλλον πλανήτη, οι συνεργάτες τους και… οι χίππιδες!

 
Ο Καθηγητής Κιπλ είναι φαλακρός, εκθαμβωτικός κι εντυπωσιακός, έχει όμως το μισό μέγεθος ενός φυσιολογικού κατοίκου του Πλανήτη 51. Είναι ο Αϊνστάιν του πλανήτη, ένας διανοούμενος σούπερ-σταρ και… ο περήφανος κάτοχος του μεγαλύτερου μυαλού του Πλανήτη 51. Όταν το «άλιεν» (Τσακ Μπέικερ) καταφθάνει, ο Κιπλ επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει ζωντανός, ώστε να μπορέσουν να τον μελετήσουν. Έχει όμως μια μυστική αποστολή: να κρατήσει υπό την κατοχή του τα δύο μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη… του «άλιεν» και το δικό του!
Ηλικία: 60
Απασχόληση: η διάνοια του Πλανήτη 51
Αποστολή: να συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα μυαλά
Του αρέσουν: τα μυαλά και να δημιουργεί μαζική υστερία
Δεν του αρέσουν: τα όντα χαμηλότερης νοημοσύνης (δηλαδή όλοι!)
Εκλ: Το να είσαι ένα αγόρι που του αρέσουν τα κόμικ, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα τέρατα και τα άλιεν, δεν είναι περίεργο πράγμα στον Πλανήτη 51, όταν όμως είσαι τόσο γοητευμένος από αυτά όσο ένας 6χρονος, μπορείς εύκολα να τρελάνεις τους γονείς σου! Επομένως μην εκπλαγείτε αν δείτε τη μαμά του Εκλ να τον πετά έξω από την αίθουσα που προβάλλεται η νέα ταινία «Humaniacs», κρατώντας τον από τις κεραίες του!
Ηλικία: 7
Απασχόληση: φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας
Αποστολή: να πάρει αυτόγραφο από ένα άλιεν
Του αρέσουν: οι ταινίες «Humaniacs I», «Humaniacs II»
Δεν του αρέσει: οτιδήποτε εκτός από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, άλιεν ή τέρατα

 
Ο Ρόβερ κατασκευάστηκε για να περιπλανιέται στο άγριο διαγαλαξιακό έδαφος και η αποστολή του είναι να εξερευνά άλλους πλανήτες, να συλλέγει δείγματα και να στέλνει τις εικόνες πίσω στην πατρίδα του. Ένα αξιαγάπητο ρομπότ, που δεν του αρέσει τίποτα περισσότερο από το να διασκεδάσει και, όταν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη του, έχει κερδίσει έναν παντοτινό φίλο.
Ηλικία: δημιουργήθηκε το 2009
Απασχόληση: εξερεύνηση του διαστήματος
Αποστολή: να συλλέγει δείγματα
Του αρέσει: να ροκάρει (πολύ!)
Δεν του αρέσουν: τα μαμούνια κάτω από τα βράχια